Erik Mesie – zang/gitaar

Erik is sinds 1980 het gezicht en de stem van Toontje Lager. Na het uiteenvallen van Toontje Lager ging Erik solo verder. In 2016 blies hij Toontje Lager weer nieuw leven in met een nieuwe bandsamenstelling en zingt hij met veel plezier de oude maar ook nieuwe liedjes. Met zijn innemende persoonlijkheid en zwoele stem weet Erik elk publiek voor zich te winnen, waarbij hij op humoristische wijze een ieder bij zijn optreden betrekt.

Sjoerd Balk – gitaar/zang

Sjoerd is de Benjamin van de band. Deze spring-in-t-veld is een held op gitaar, zijn licks, riffs én solo’s zijn elke keer weer spot on. Knallen op een podium is, naast zijn gezin, zijn lust en zijn leven. Bij Toontje Lager geniet hij van elke show en hij hoopt er dan ook nog veel te mogen spelen!

Marco Hoogland– toetsen/zang

Marco stond in de jaren negentig al eens op het podium met Erik tijdens een Top100 show. De chemie die er toen was is verder gegroeid tijdens de theatertour met de Nederpop Allstars, waar Marco toetsen en accordeon speelde. Toen Erik voor de clubtour 2018/2019 een nieuwe toetsenist zocht was de link dan ook gauw gelegd. Marco’s passie is het bespelen van oude analoge synthesizers, waar hij het publiek ook graag van laat genieten.

Richard Zoer – basgitaar/zang

Deze muzikale alleskunner is naast bassist bij Toontje Lager ook muzikaal leider bij de musical Soldaat van Oranje. Richard zorgt voor fijne koortjes en een groovende baspartij (“Het blijft een grote kick om die éne noot te spelen waar alle andere op gebouwd zijn”) en samen met drummer Bennie vormt hij de strakke ritmesectie van Toontje Lager.

Bennie Top – drums

Ook Bennie is regelmatig te vinden in de orkestbak van Soldaat van Oranje, hij is hier namelijk één van de drummers van deze bijzondere show. Naast Toontje Lager speelt Bennie ook bij Ten Sharp en is hij een veelgevraagd sessiemuzikant.

Marcel Wijngaards – geluidsman/tourmanager

Deze toptechnicus leeft zo ongeveer op het podium. Of het nou met Toontje Lager in de clubs is, of de volgende ochtend weer vroeg met een kindertheatervoorstelling; Marcel zorgt ervoor dat alles tip top geregeld is en dat het geluid van de show staat als een huis!